top of page
  • Writer's picturetanninenam

Kevätmessut 2024 - kannattiko käydä





Helsingin Messukeskuksessa järjestettiin 21. - 24.3. Kevätmessut, jotka levittäytyivät useaan messuhalliin erilaisilla toinen toistaan mielenkiintoisemmilla teemoilla: Lähiruoka & Luomu, Sisusta, Asu & Remontoi, Oma mökki ja Kevät Puutarha. Perinteinen sunnuntain retkikohteemme oli siis melko lailla selvä ja messuilla mielenkiinnon kohteina luonnollisesti ruoka & puutarha.


Tarjontaa oli paljon, jopa runsaasti, mutta valitettavasti suurin osa messutapahtumista sortuu nykyisiin samaan: joukossa on vaikka ja mitä, aiheeseen liittyvää ja valitettavan paljon sen vierestä. Tälläkin kertaa jouduimme pettymään kokonaistarjontaan, mutta joukosta löytyi myös matkanteon arvoisia helmiä.



Suomen Niittysiemenen osasto oli tällä kertaa meidän makuumme ja ansaitsi onnistuneimman osaston merkin: upeat, nimiä myöden harkitut tuotteet kauniissa pakkauksissa - ja mikä parasta osaston kokonaisilme vastasi tuotteita. Kaikki oli upeasti ja kokonaisvaltaisesti harkittua, vaikka yksinkertaista - ja palvelu oli ihanan lämminhenkistä. Toki täältä sitten tarttui myös jotain mukaan ja ostohetkelläkin asiakas sai kokea iloisen yllätyksen kun paperikassi ei maksanut erikseen ja mukaan sujahti vielä hyvät kylvöohjeet. Kymmenen pistettä! (Pikku detalji alla näkyvistä ostoksista: meillä ei ole rantaa eikä niittyä - mutta kyllä näillekin varmasti käyttöä keksitään, tästä ehkä myöhemmin lisää).



Muutamalla, mutta yllättävän harvalla osastolla myytiin kasvien juurakoita, tuotteita mitä en yleensä juurikaan voi vastustaa. Mutta tällä kertaa ostokset jäivät normaalia pienemmiksi, sillä perjantaina posti kantoi juuri kotiin laatikollisen näitä ihanuuksia (mistä myös lisää jossain vaiheessa). Kassiin sujahti kyllä joitain yksilöitä, kuten uusi tuttavuus Marskin Lilja, jonka juurakko on kuin valtava hämähäkki. Ja tietysti aina muutama uusi salkoruusu, morsiushuntu ja perhosmagneetti päivänhattu mahtuu mukaan.



Koska osassa juurakoita on jo pientä kasvun alkua, istutan ne heti ensi viikolla ruukkuihin kasvamaan ja näin saan nopeammin kukkivia yksilöitä pihan istutuksiin. Loput juurakoista pääsevät paperipussissa tai pahvilaatikossa kellariin odottelemaan maan sulamista.


VINKKI: älä säilytä juurakoita ja kukkasipuleita ostohetken muovisissa paketeissa, jotta ne eivät homehdu!

Omasta mielestäni juurakot ja kaikki kasvua enteilevä on kaikessa luonnonmukaisuudessaan henkeäsalpaavan kaunista mutta ehkä vielä suurempaa silmäniloa messuilla tuottivat jälleen kerran upeat kimput, joita ammattitaitoiset floristit taituroivat sisääntuloaulassa. Suuri kunnioitus näiden kädentaitajien osaamiselle!




Kaiken runsauden keskellä oli mahtava aistia kevään tuntua, viettää kiireetön päivä omien lempiaiheidemme äärellä ja löytää muutama uusi vinkki omaan pihaan ja tulevan kesän To Do -listalle. Yksi ehkä tulee olemaan tämä oivallinen ja luonnonmukainen pyöräteline?


Ja kannattiko käydä - kyllä kannatti, vaikka odotukset eivät täysin täyttyneetkään, löytyi taas monta uutta ideaa ja ajatusta, sekä tietysti istutettavaa.


Recent Posts

See All
bottom of page